Studenten är verkligen en av livets stora dagar och då vill du förstås klä dig så fint som möjligt. Enligt traditionen brukar killarna bära kostym och tjejerna klä sig i vitt. De flesta har klänning men du kan förstås bära byxor, kjol eller shorts om du inte känner dig bekväm i detta. Sedan tillkommer så klart den klassiska studentmössan.

Välj en romantisk vit klänning

Ett säkert kort som alltid fungerar är en romantisk klänning med spets och volanger. Det känns dessutom väldigt somrigt och härligt. Hos Na-KD hittar du flera härliga och vita klänningar som lämpar sig perfekt till studenten. Du kan välja att sortera dem efter färg så du bara får upp de vita alternativen. Du väljer själv om du vill köra på en kortare modell eller en maxiklänning. Om du inte vill bära kort men ändå visa lite ben kan du välja en modell med slits. Genom att handla på nätet slipper du dessutom att stressa och springa i flera olika butiker.

Kör på en snygg fodralklänning

Fodralklänningen är egentligen mest känd i svarta varianter men det finns även vita modeller. Om du inte gillar allt för ”söta” klänningar är detta ett utmärkt alternativ för dig. Du kommer se lite mer cool ut. Dessa klänningar är väldigt enkla så de kan gärna stylas med en uppsjö av accessoarer eller smycken. Dock finns det även modeller med lite mer utstickande detaljer om du vill dra blickarna till dig.

För dig som inte vill ha klänning

Om du inte är en klänningstjej behöver du inte gå lottlös. Det finns idag ett flertalet alternativ som är minst lika bra. En snygg byxdress är minst lika klädsamt som en klänning och du kan välja om du vill ha shorts eller hellånga byxor. Här handlar det oftast om vad du känner dig mest bekväm i. Det går även att köra på långbyxor och en separat topp om du hellre skulle vilja det.

Glöm inte bort accessoarerna

För att göra din studentoutfit komplett får du inte glömma att matcha med de rätta accessoarerna och skorna. Utgå från din outfit när du väljer smycken och accessoarer. Om du har en öppen hals är det snyggt att lägga till några halsband. Om du har korta ärmar kan du välja att ha flera armband. Tänk less is more och fokusera på en eller två saker.