Många personer upplever att de inte har något att ha på sig även om hela garderoben är full av kläder. När du känner att du inte har något som passar eller som du gillar kan det vara dags för en garderobsrensning. Det finns några knep som är bra att tänka på för att du ska veta vad du ska slänga och vilka plagg som ska behållas.

En garderobsrensning kan vara bra att göra i samband med flyttstädning. När du bokar flyttstädning städas alla utrymmen grundligt. Känner du dig nervös över kostnaden för flyttstädning kan du be om en kostnadsfri offert. Har du då också gjort en garderobsrensning kommer det krävas färre flyttlådor.

Garderobsrensning – steg för steg

Det är oftast väldigt stressigt att flytta då du måste packa ihop alla saker och samtidigt lämna bostaden ren. När du överlämnar flyttstädningen till någon annan kan du istället fokusera på annat. Känner du att du har för mycket kläder kan en rensning vara bra att göra. Det allra bästa vid en garderobsrensning är att lägga ut alla kläder på en stor yta. Därefter bör du se hur många tröjor du har och se vilka som används. Har du många liknande plagg kan du också ta bort det plagg som används minst.

Tjäna pengar på dina gamla plagg

Vill du tjäna extra pengar kan du försöka sälja de plagg som du inte använder. Det är även populärt att lämna kläder till välgörenhet och andra hjälporganisationer. De tar oftast emot allt från kläder till skor och leksaker. Idag så är det många välgörenhetsorganisationer som kommer och hämtar kläder, vilket också är väldigt skönt vid flytt.