Att handla kläder begagnat är något som har blivit otroligt populärt och uppskattat, men det finns en hel del saker som du måste tänka på när du väljer att handla mode i andrahand. Detta gäller oavsett om du handlar från en butik, från en privatperson eller på en loppmarknad.

Kontrollera plaggen noga – Det spelar ingen roll om du bara betalar 50 kronor för en jacka. Du vill väl ändå inte bli överraskad av hål och fläckar? Se till att du kollar igenom kläderna noga innan du köper. Ibland kan det vara värt att fixa något enstaka fel själv och ibland inte.

Prova kläderna om det finns möjlighet – Som du säkerligen redan vet så har alla tillverkare inte samma storlek på storlekarna. Med det menar vi att en tröja i S från ett specifikt märke kan vara mycket mindre/större än en tröja i S från en annan tillverkare. Prova alltid kläderna om du har möjlighet.

Köp bara sånt du behöver – Att handla secondhand är ett sätt för dig att värna om plånboken och naturen. Se därför till att du inte köper saker bara för att de är billiga. Du ska ha användning för dem också.