Att handla kläder begagnat var förr något som många människor skämdes över att erkänna. Orsaken till detta var för att begagnade kläder oftast bara bars av den som hade en ostabil ekonomi. Idag ser det helt annorlunda ut och det är främst tack vare miljömedvetenheten. Allt fler människor har börjat förstå fördelarna med att handla mode secondhand och utöver miljöperspektiven, så är det faktiskt riktigt roligt.

I Sverige har vi mängder med olika tillvägagångssätt för den som vill köpa mode i andrahand. Du kan antingen välja att besöka en secondhandbutik, men du kan också vända dig till auktionssajter på nätet eller privatpersoner. Under vår- och sommarmånaderna finns det dessutom gott om loppmarknader. Här kan du hitta mängder med snygga kläder för både man, kvinna, ungdom och barn.

Fördelar med att handla secondhand

Vi har redan nämnt att det finns en riktigt stor fördel med att handla kläder secondhand, men punkten är värd att nämna igen. Det är naturligtvis miljön som vi talar om. Människor konsumerar otroligt mycket kläder, något som i sin tur gör att fabriker bara måste producera mer och mer. Genom att handla begagnat gör du en stor insats för miljön.

Förutom miljöaspekten sparar du även in riktigt bra med pengar på att inte köpa nya kläder hela tiden. Plaggen som du köper secondhand kan vara i nyskick, så du behöver inte oroa dig för att bara hitta trasiga eller väldigt slitna ting. Ju mer pengar som du sparar in, desto mer shopping har du möjlighet att göra.