Att matcha kläder hit och dit och försöka hitta snygga kombinationer är kul för de som är modeintresserade. För andra kan det vara en mardröm att pröva sig fram utan att veta om det blir bra. Problemet ligger ofta i att det är svårt att veta vilka färger som passar ihop. Trots att man kanske inte alltid tänker på det så är glasögonen en del i att få till en snygg outfit. Om du inte vet hur du gör ska göra så ska jag nu tipsa om vilka glasögon och kläder du kan matcha för att få det snyggaste resultatet.

Enfärgade glasögon

Enfärgade glasögon är den lättaste typen av glasögon att matcha kläder med då det bara är en färg du måste fokusera på. Om du har enfärgade glasögon i en mörk färg såsom svart, mörkgrått eller mörkbrunt så går det att kombinera med nästan vilka kläder som helst. Svarta glasögon funkar lika bra med svarta kläder som med pastellfärgade kläder. Vita glasögon passar bra tillsammans med ljusa och somriga kläder, kanske en blommig sommarklänning? Har du glasögon i en mer utstickande färg såsom röd, blå eller grön så kan det bli svårare att matcha. Dessa glasögon passar självklart tillsammans med kläder som har samma färg. Så om du har röda glasögon skulle du kunna ha en röd tröja. Om du har en mestadels svart outfit så skulle du kunna lägga till en röd detalj för att matcha med dina glasögon och göra så att outfiten känns mer genomtänkt.

Mönstrade glasögon

Mönstrade glasögon är något som kanske låter roligare för vissa människor. Mönster behöver inte betyda att glasögonen är särskilt utstickande. Många glasögon är tvåfärgade i svarat och bruna toner, vilket jag tidigare nämnt är färger som passar till det mesta. Den typ av mönster som glasögon oftast har är sköldpaddsmönster, alternativt marmor. Men det finns även mer udda mönster såsom prickiga, randiga och leopardmönstrade glasögon. Ju mer utstickande mönstret är desto svårare blir det att kombinera med dina kläder.

Köp två par

Om du vill ha fler valmöjligheter när du kombinerar din glasögon med kläderna så kan du köpa två par glasögon. Ett tips är då att köpa ett par i en färg som funkar med allt, och ett par som du tycker är snygga men som är svårare att matcha. På så sätt har du alltid olika sätt att kombinera din utstyrsel. På wearglas.com hittar du massvis med glasögon i olika färger, former och med olika användningsområden.