Under vintern kan det vara svårt att veta vad man ska ta på sig. Man vill självfallet hålla sig varm samtidigt som man vill vara snygg och moderiktig. Som tur är har herrmodet tagit stora kliv framåt under de senaste åren och det finns massor av snygga plagg att välja bland. Oftast är det samma plagg som står i centrum under hösten och vintern med några undantag. Ett måsteplagg är ju förstås en snygg och varm vinterjacka. Under 2020 var det populärt med en trenchcoat som för tankarna bakåt i tiden. Tänk 30-talet och framåt så är du på god väg att hitta rätt.

Satsa på hållbara plagg

När det kommer till plagg som byxor och jackor är det oftast bättre att betala lite mer pengar och satsa på en hållbar jacka av hög kvalitet. Dessa kommer du kunna ha i flera år om du tar hand om dem på rätt sätt. Hos modemedvetna Hansen & Jacob hittar du ett stort utbud av sköna tröjor, snygga västar och byxor. Deras plagg håller väldigt hög kvalitet och håller dig dessutom varm hela vintern. Plaggen kan du enkelt kombinera till en snygg vardagsoutfit som passar lika bra på jobbet som på en shoppingtur på stan.

Exklusiva material som kashmir tar mer plats

Gällande material för herrplagg så är det mycket italienska influenser som står i fokus. Om man tittar på 2020 års kollektioner så såg man väldigt mycket kashmir. Det är ett riktigt skönt och hållbart material och en bra investering om du vill bygga en bra basgarderob. Ett annat material som också är väldigt populärt är flanell. Det är ett klassiskt skjortmaterial men förekommer nu även i kostymer och byxor. Ett sista material som kan vara värt att satsa på är manchestermaterial. Det är ett väldigt varmt tyg vilket passar perfekt i vårt kalla klimat i Sverige. Det hittar du inte bara i kostymer utan även i byxor och jackor. Om du vill bygga en stabil vintergarderob bör du alltså hålla utkik efter dessa tre material. Vi rekommenderar också att satsa på ett par dyrare plagg än flera billiga.