Att det rådande omvärldsläget kraftigt har försämrat de flesta svenskars privatekonomi är en underdrift. Kriget i Ukraina har inte bara påverkat både drivmedelspriser och elpriser utan också lett till höjda räntor och skenande matpriser. Det blir allt svårare att få pengarna att räcka till. Här får du några enkla tips på hur du kan få pengarna att räcka till nya kläder och julklappar åt barnen.

Du kan alltid sälja guld

Det kan låta extremt men om du verkligen tänker efter har du säkert en hel del gammalt guld som ligger och skräpar i smyckeskrin och lådor. Du kan sälja guld tryggt och säkert på diamantbrev.se. Där får du också reda på allt du behöver veta om hur du rent praktiskt ska gå tillväga för att sälja ditt guld och hur mycket ditt guld är värt. Du beställer helt enkelt ett kostnadsfritt diamantbrev på hemsidan. Du skickar in detta brev med dina smycken som värderas av experter. Pengarna sätts därefter in på ditt konto. Diamantbrev säger sig också erbjuda marknadens ärligaste och högsta guldpriser utan dolda avgifter.

Tjäna pengar på nätet

Det finns olika saker som du faktiskt kan tjäna pengar på att göra på nätet. Ett exempel är att du skriver upp dig hos ett företag som sysslar med enkäter online. Då får du betalt för att delta i olika undersökningar som rör marknadsföring och produkttestning. Du kan också fylla i enkäter för en mindre summa per enkät. Detta är sådant du kan syssla med på fritiden för att få in extrapengar. Du kan också lägga ut annonser på sådant du har hemma som du inte längre behöver och få in pengar på gammalt arvegods samt urvuxna kläder och leksaker.

Spara tid och pengar på näthandel

När det sedan är dags att köpa nya kläder kan du med fördel göra det på nätet. Du sparar nämligen både tid och pengar på att shoppa på nätet. Du slipper lägga pengar på dyrt drivmedel och på parkeringsavgifter. Tiden du sparar in på att slippa åka och handla i klädaffären kan du lägga på att tjäna pengar på nätet istället. Allt du kan göra för att både spara pengar och få in extrapengar kan hjälpa dig att tackla den väntande prisökningen på kläder som förutspås stiga med 15-20 %. På bara ett år har nämligen bomullspriset stigit till rekordhöga nivåer med prisökningar på 40 %. Detta beror till viss del på dåliga väderförhållanden för bomullsbranschen, men också på grund av kriget i Ukraina som resulterar i ökade kostnader när det gäller frakt, energi och bränsle. Dessförinnan skapade även pandemin problem med nedstängningar och leveranser. Det finns med andra ord en hel del anledningar att hitta billigare klädalternativ samt hitta källor som kan ge extra inkomster.

Handla kläder online