Att ha bra träningskläder är viktigt när du ska träna. Men när det kommer till träningskläder kan det vara svårt att veta vad du ska välja eftersom det finns en djungel av olika typer av plagg. Du ska försöka fundera på vad du tränar mest, vad du gillar och vad du vill att kläderna ska fylla för funktion innan du börjar leta. Träningsklädernas främsta syfte är att det ska vara bekväma och funktionella. Oavsett om du tränar på gym, springer eller går promenader ska träningskläderna sitta bra på kroppen hela tiden.

Välj träningskläder som är snygga

Förutom att träningskläderna ska vara av god kvalité och ha en bra passform är det viktigt att du tycker att de är snygga. Även om du tränar är det roligt att se snygg och fräsch ut. Det kan låta väldigt ytligt men det har betydelse. Försök att hitta träningskläder som är i enlighet med din stil. När du känner dig fin kommer träningen att kännas mycket roligare. Bekvämlighet är dock det viktigaste kriteriet när du ska investera i nya träningskläder. För att du ska trivas i dina nya läckra träningskläderna behöver de sitta bra.

Utgå ifrån träningen när du väljer kläder

Sedan ska du välja träningskläder som är anpassade efter den typ av träning som du ska utföra. Det kan faktiskt vara avgörande för din prestation att du har rätt kläder. Om du ska träna högintensivt är det bra att ha kläder i en tightare modell och en sport-bh med bra stöd. När du däremot tränar yoga vill du kunna röra dig smidigt och kläderna ska då vara följsamma. Om du springer mycket vill du ha ett par löpartights som sitter uppe under hela turen. Du vill inte bli begränsad av träningskläderna som du har på dig.

Välj kläder i funktionsmaterial

Ett tips är att välja träningsplagg som du även kan använda till vardags. Idag har gränserna suddats ut mellan vardagskläder och träningskläder. Träningstights har blivit ett riktigt modeplagg. En annan sak som du ska tänka på är att undvika plagg i bomull. Sådana plagg blir ofta kalla och tunga när du blir svettig. Funktionskläder är helt klart det bästa. Funktionsmaterial transporterar bort fukt och gör att du inte blir nedkyld. Detta är extra viktigt om du tränar utomhus. Ett annat tips är att kolla hur plaggen beter sig när du rör dig. Du vill helst inte att tightsen ska bli genomskinliga när du gör djupa knäböj eller böjer dig fram. Prova träningskläderna ordentligt innan du slår till på ett plagg.