De allra flesta av oss tränar på ett eller annat sätt. Oavsett om du är elitidrottare eller tycker om att motionera till vardags genom att cykla till och från jobbet eller ta långa promenader med hunden så finns det kläder som är anpassade för din typ av träning. I det här inlägget får du några tips på hur du kan tänka när du ska välja kläder för din träning.

Kläder

Om du är helt ny på det här med träning kan det vara svårt att veta vilka sorts kläder som finns som är framtagna för träning. Här är några exempel på typiska träningskläder:

SportBH

En sportbh kan även kallas för en träningsbh. Dessa används istället för vanliga bh:ar under träning eftersom de ger bättre stöd åt bysten. En sportbh är särskilt bra för dig som rör dig mycket under din träning.

Tights

Ett par träningstights är bra för dig som vill vara flexibel under din träning. Enda minuset med tights är att de sällan är utrustade med fickor vilket andra byxor är.

Löparjacka

En löparjacka är en jacka som är lätt att ha på sig och skyddar dig mot starka vindar under tiden du löptränar utomhus.

Sedan finns det en hel del variationer på överdelar som passar bra vid träning. Till exempel T-shirtar och långärmade tröjor. Om du till exempel tränar padel kan en T-shirt vara skön att röra sig i. Du kan köpa träningskläder i butiker online eller i fysiska butiker som säljer kläder.

Packa väskan

När du ska packa väskan inför träning finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. När du ska välja träningskläder ska du alltid utgå från vilken sorts träning du ska utföra. Om du ska träna på ett gym ska du välja kläder därefter och om du ska träna utomhus genom att ta en löptur på lunchen ska du välja kläder därefter. En annan sak som kan vara bra att packa med sig är en deodorant. På så sätt behöver du inte oroa dig för att du ska lukta svett resten av arbetsdagen. Du kan köpa en deodorant från en vanlig affär. Men något som många glömmer bort är att många parfymmärken också tillverkar deodoranter vilket gör att du luktar extra gott. Om du gillar Elizabeth Arden kan du söka efter elizabeth arden deo i din sökmotor för att snabbt få fram ett resultat på väldoftande deodoranter.

Skor

Sist men inte minst så riktar vi vårt fokus mot skorna. Att ha rätt sorts skor på fötterna under tiden vi tränar är viktigt eftersom de ger bra dämpning till fötterna. Det finns löparskor som sitter lätt på fötterna, har andningshål vilket gör att dina fötter inte blir genomvåta av svett. Dessutom har dessa skor en bra dämpning vilket minskar risken för eventuella ryggskador om du till exempel tycker om att löpa ute i naturen där terrängen kan se olika ut.