T-tröja eller T-shirt, kalla den vad du vill men faktum är att den är ett av de mest användbara plaggen i din garderob. Du kan ha den till träning eller fest, hemma eller på jobbet och det finns många sätt att göra den unik på.

Genom att beställa t shirt med tryck kan du göra din t-tröja extra snygg och personlig. Det är också ett trevligt sätt att få ut budskap om både dig själv och ditt företag. Du kan skaffa ett antal specialtillverkade t-shirts till ett speciellt event, till exempel en mässa eller en studentfest, eller ge bort dem till vänner och klienter. Möjligheterna är många och varierade och du bestämmer själv hur du vill att din t-shirt ska se ut.

En spännande bakgrund

Som klädesplagg är t-tröjan över 100 år gammal och kommer från den amerikanska armén där den från början användes som en undertröja. Eftersom den var både praktisk och skön blev den snabbt populär och den blev även en symbol för den vältränade och disciplinerade mannen. Efter det andra världskriget spred sig t-shirten som en modefluga och bars av de coolaste filmstjärnorna som James Dean och Marlon Brando. Det fick stora företag som Coca-cola och klädmärken att få upp ögonen för dem och snart började man trycka upp olika logos och bilder på dem. Snart spred bruket sig till rockband och konstnärer som såg t-shirten som ett plagg att både använda och uttrycka sig med. Idag kan du se t-shirts bäras av människor i alla åldrar och det finns en myriad färger, mönster, material och designer. Dessutom kan du handla dem smidigt online och i hemmets lugna ro kunna välja och vraka mellan olika alternativ.

Optimera t-shirtens användning

För dig som gillar att klä dig snyggt och moderiktigt är t-shirten ett fantastiskt basplagg som låter dig kombinera och variera mycket. En t-shirt som sitter bra och lite figurnära blir ett fint komplement till ett par jeans eller en kjol, medan en större modell är bättre för yngre personer eller när du går hemma och drar.

Detsamma gäller trycket. En mindre logo som sitter på sidan är ofta elegantare än ett enormt tryck över hela ryggen, samtidigt som det stora trycket passar bättre om du vill få ut ett budskap vid ett evenemang. Har du tänkt ge t-shirts till alla anställda på ett företag eller eleverna i en skolklass är det smart att välja motiv som är unika för gruppen och därmed ger bärarna en sammanhållande identitet. Det ökar känslan av samhörighet och är bra för teamet och gör det lätt att känna igen var de hör hemma. Du kan också botanisera bland olika färger och material på dina t-shirts, liksom välja ekovänliga alternativ som stöttar Fairtrade.