Något som du inte kan ha för mycket av i din garderob är baskläder. Baskläder är de kläder som går i enkla färger och är lätta att kombinera med andra plagg. Det finns basplagg som är något billigare och de som är något dyrare. Om du vill satsa på dyrare basplagg som är av lite bättre kvalitet finns del många varumärken att välja bland. Ett dyrare varumärke som är känt för sina snygga baskläder är filippa k som dessutom har rea just nu. Det kan vara värt att investera i ett par basplagg. Om du inte vet vilka plagg du ska kolla efter när du ska handla basplagg kommer här en kort genomgång.

Enkel färgskala

Basplaggens färgskala är de mer neutrala och enkla. Detta är för att de ska vara enkla att kombinera med andra plagg. En klassisk uppsättning av basplagg är ett par svarta byxor och t-shirts som går i svart, vitt, blått eller beige.

Funktionella plagg

En annan sak som kännetecknar basplaggen är att de ska vara funktionella. Det handlar dels om att de ska vara lätta att matcha till andra plagg. Men de ska också vara funktionella. Det betyder att de ska vara lätta att byta emellan. Ett bra exempel på det är att du går till jobbet med en skjorta. Men under dagen känner du hur kylan blir allt mer påträngande och du tar på dig en varm, stickad tröjan över. Plaggen funkar tillsammans, är snygga och värmande. Alltså funktionellt.

Exempel på basplagg

Nu när du fått lära dig lite mer om vad ett basplagg är så är det hög tid att vi går igenom några exempel på basplagg. Tänk på att de inte ska sticka ut i färg eller design utan ska vara enkla.

Överdelar: enkla tröjor, t-shirts, skjortor, kavajer och linnen.

Underdelar: byxor, jeans och kjolar.

Ytterkläder: rockar och jackor.

När du väljer skor ska du välja de propra och enkla.

Exempel på utstyrslar med basplagg

Du har fått lära dig vad ett basplagg är och du har fått exempel på kläder som är basplagg. Därför är det passande att vi i den här delen ger dig tips på några outfits, eller utstyrslar som det heter på svenska. För att sätta ihop en lyckad utstyrsel med basplagg är uttrycket less is more något du kan ha i åtanke. Vi avslutar det här inlägget med några exempel på hela utstyrslar med endast basplagg.

Även under vintern kan du klä dig i basplagg från topp till tå. Dina byxor kan till exempel vara svarta jeans följt av en enkel tröja, skjorta eller ett linne för att sedan ha en tjockare stickad tröja ovanpå för att hålla värmen. När du ska gå ut kan du enkelt slänga på dig din vinterjacka eller vinterkappa som exempelvis är svart eller beige.

Om du har ett arbete som kräver en dresscode där ni helst inte ska sticka ut är basplagg väldigt tacksamt att bära då du har möjligheten att vara proper och snygg på samma gång. Du kan till exempel bära ett par byxor i svart, mörkblå eller beige. Till det kan du ha en klassisk vit skjorta.