Att handla via nätet kan vara otroligt lockande. Det finns många olika butiker att välja mellan, priserna är oftast lägre och du kan få tillgång till kläder och mode från andra länder med bara ett litet klick. Visst låter det bra? Men när du handlar på nätet gäller det också att du är försiktig. Du behöver se till att din onlineshopping sker på ett så tryggt och säkert sätt som möjligt.

Det finns några punkter som vi tycker är extra viktiga att du fokuserar på. Här nedan kan du hitta punkterna med en snabb förklaring!

För bra för att vara sant – Ser priserna för bra ut för att vara sanna? Då är de antagligen också det. Om du hittar en nätbutik som erbjuder extremt billiga kläder, skor eller andra så kallade ”mirakelprodukter” bör du vara extra försiktig. Dessa kan komma med många höga och dolda avgifter, men det kan även vara blufföretag som aldrig skickar ut någon vara.

Kontrollera företaget – Innan du shoppar kläder online så är det bra om du kontrollerar företaget. Det kan du t.ex. göra genom att läsa omdömen och recensioner på nätet, men du kan även kontrollera företagets kontaktuppgifter.

Läs igenom villkoren – Ja, vi vet att det är jobbigt och att du troligtvis kommer behöva läsa igenom mängder med minimal text, men att läsa igenom köpevillkoren är viktigt om du handlar från en sida du aldrig använt dig av tidigare eller om du bestämmer dig för att handla från utlandet.

Testa företagets kundtjänst – Ett bra, seriöst och professionellt företag har en välfungerande kundtjänst. Genom att testa kundtjänsten kan du se hur pass seriös e-butiken faktiskt är. Det ska vara enkelt att komma i kontakt, du ska få snabba svar och svaren ska även vara tydliga och detaljerade.

Leveransvillkor och betalningsvillkor – Innan du handlar kläder och mode på nätet är det viktigt att du tittar på vilka betalningsmetoder som finns tillgängliga och vad det är för leveransvillkor som gäller. Det får gärna finnas flera olika betalningsalternativ, t.ex. att du kan betala med kort, direkt betalning med bank och betala med hjälp av faktura.

Handla från utlandet – Det är extra viktigt att du är på din vakt om du bestämmer dig från att handla från ett annat land, speciellt ett land utanför EU. Utanför EU är risken stor att ångerrätten inte gäller.